Σχετικά με εμάς

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων με σκοπό τους την προώθηση της φιλοσοφίας του ανοιχτού λογισμικού, της δημιουργικότητας και της αλληλεγγύης.

Θέλουμε να διοχετεύσουμε στην κοινωνία τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει από τους χώρους της επιστήμης και της τεχνολογίας, προσφέροντας ένα δημιουργικό χώρο όπου θα μπορεί ο κόσμος να έρθει σε επαφή με την τεχνολογία και να μάθει ότι η τεχνολογία είναι πρώτα από όλα ένα εργαλείο για τον άνθρωπο και για τη δημιουργία, εκτός από ένα μέσο κατανάλωσης. Θέλουμε να δείξουμε πώς η υποφαινόμενη υψηλή τεχνολογία δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά δικαίωμα των πολλών. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου θα ασχολούμαστε κυρίως με την τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing) τυπώνοντας δικές μας δημιουργίες καθώς και εκτυπώσεις κατά παραγγελία. Θα ασχοληθούμε με την κατασκευή δικών μας τρισδιάστατων εκτυπωτών και την έρευνα για το σχεδιασμό αυτών, όπως και με την μελέτη και κατασκευή σαρωτών τρισδιάστατων αντικειμένων.

Ελπίζουμε μέσα από αυτό το χώρο να μπορούμε να συνεργαστούμε και με τα άλλα εργαστήρια και να ανακαλύψουμε μαζί πώς μπορούν να ωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίας και να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας και να μάθουμε επίσης από την δικιά τους.

Δεν καταναλώνουμε, δημιουργούμε. Δεν αγοράζουμε, κατασκευάζουμε. Δεν το πετάμε, το φιάχνουμε.

Stereolab.gr